Ametniku nahk läheb aastatepikkuse parkimisega õhemaks ja painduvamaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ametnikuamet karastab inimest tahes-tahtmata, ei tasu oma isiklikke emotsioone nende peal siiski välja elada. Natuke mõistmist ja mõtlemist ei tee kunagi paha ning vägivallaga pole kunagi midagi lahendatud.
Kuigi ametnikuamet karastab inimest tahes-tahtmata, ei tasu oma isiklikke emotsioone nende peal siiski välja elada. Natuke mõistmist ja mõtlemist ei tee kunagi paha ning vägivallaga pole kunagi midagi lahendatud. Foto: Elmo Riig / Sakala (fotolavastus)

Muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi läks kord kontrollima kaebust, et ühel mehel olevat kuuri all hunnik pealuid ja relvi. Inspektor sõitis kaaslasega kohale ja veendus, et kõik ongi nii. Olid relvad, olid pealuud. Ja oli omanik, kes vestlusele ametnikega võttis kaasa granaadi.

Ametnikud satuvad vahel silmitsi suurte probleemidega, mis seavad ohtu isegi nende elu, rääkimata tervisest ja psüühikast. Kui jõustruktuurides töötavate inimeste ettevalmistuse hulka kuulub äärmuslike juhtumitega arvestamine, siis ka tavalised riigi- ja omavalitsusametnikud satuvad oma igapäevatööd tehes teinekord vastamisi teravate konfliktide ja ootamatute vahejuhtumitega. Nende eest pole kaitstud keegi.

Kuulid kipuvad kergesti lendama

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles