Tarvastu vallas elav kunstnik pälvis suure tunnustuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Põldroos
Enn Põldroos Foto: Elmo Riig / Sakala

Kunstnik Enn Põldroos saab täna oma kodus Tarvastu vallas kätte Konrad Mäe preemia, mis koosneb medalist ning 3200 eurost.

Konrad Mäe medalit ja rahalise preemia annavad traditsiooniliselt välja Eesti kunstnike liit, Eesti maalikunstnike liit ja Eesti kultuurkapital. Preemia antakse välja maalikunsti teose, teoste seeria või näitusekomplekti eest, mis on tuntavalt rikastanud eesti maalikunsti.

Maalikunstnike liidu selgitusel tähistas Tartu kunstimuuseum kunstniku 80. sünnipäeva suurnäitusega «Credo», mis hõlmas valitud peatükke Põldroosi mahukast loomingust. Nii maalide valmimisaastate kui eri stiililiste perioodide summa poolest oli tegemist seni suurima ja ulatuslikuma väljapanekuga vanameistri loomingust. Näitusele seatud teosed olid valminud enam kui poolesaja aasta jooksul.

Põldroosi on nimetatud inimeste ja inimsuhete maalijaks. Kunstnik ise on samuti tunnistanud, et portreede maalimine on alati olnud ta salaarmastus.

Tallinna kunstihoone galeriis eksponeeritud juubelinäitus «Alfa ja oomega» oli kokkuvõte analüüsiva, tugevalt sõnalise mõttelaadiga kunstniku rikkast ja mitmekesisest loominguteest.

Konrad Mäe preemia saajate hulgas on aastate jooksul olnud Olga Terri, Lembit Sarapuu, Kristiina Kaasik, Toomas Vint, Peeter Mudist, Tiit Pääsuke, Valeri Vinogradov, Aili Vint, Olev Subbi, Sirje Runge, Jüri Arrak, Peeter Allik, Jaan Toomik, Lola Liivat, Andres Tolts, Uno Roosvalt, Kaido Ole, Laurentsius & A.D., Erki Kasemets, Alice Kask, August Künnapu ja paljud teised. Tänavu antakse preemia välja 34. korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles