Ühendvald otsib Viljandi kesklinnas sobivat maja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste variantide kõrval on peetud plaani vallamaja tarvis osta aktsiaseltsi Toom Tekstiil haldushoone. Nõukogude ajal hoiukassa teenistuses olnud ajaloolise maja teisel korrusel paikneb imposantsete kahhelahjudega saal, mis sobiks volikogu istungite korraldamiseks. Tekstiilifirma on avaldanud valmidust oma kontor kolida Männimäele.
Teiste variantide kõrval on peetud plaani vallamaja tarvis osta aktsiaseltsi Toom Tekstiil haldushoone. Nõukogude ajal hoiukassa teenistuses olnud ajaloolise maja teisel korrusel paikneb imposantsete kahhelahjudega saal, mis sobiks volikogu istungite korraldamiseks. Tekstiilifirma on avaldanud valmidust oma kontor kolida Männimäele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saarepeedi, Paistu, Viiratsi ja Pärsti valla ühinemise järel tekkinud omavalitsus valmistub ostma Viljandi kesklinnas hoonet, kus võiks mõne kuu pärast avada vallamaja.

Algne idee koondada praegu neljas vallamajas töötavad ametnikud Vabaduse platsi äärde ametite majja, heideti mõne aja eest kõrvale, sest vald ei soovi hoonet teiste asutustega jagada. Pärast seda kerkis päevakorrale aktsiaseltsi Toom Tekstiil pakkumine osta ära Kauba ja Pika tänava nurgal seisev ajalooline hoone, kus praegu on firma büroo, aga ka pood.

Vallavanem Ene Saar tunnistas, et ühinenud valdade juhid käisid juba enne valimisi eelnimetatud maja uudistamas ning Toom Tekstiili juhtidega võimalike ostutingimuste üle aru pidamas. Üheskoos leiti, et kõnealune koht oleks vallavalitsusele sobilik, sest asub kodanikele hõlpsasti ligipääsetavas kohas. Majas on hulk ruume, mida saab suurema vaevata kohandada ligi 40 ametniku kabinettideks. Samuti on seal saal, mis sobiks volikogu istungite korraldamiseks, aga ka teisteks nõupidamisteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles