Linn kinnitas ekstreemraja projekteerimise tingimused

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huntaugu ekstreemrada ootab helgemat tulevikku. Seni on seal keelatud sõita ja keelu rikkuja saab trahvi.
Huntaugu ekstreemrada ootab helgemat tulevikku. Seni on seal keelatud sõita ja keelu rikkuja saab trahvi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ekstreemspordirajal, mille Viljandi noored Huntaugule loata rajasid, on praegu keelatud sõita. Uuele elule võib raja aidata ainult nõuetekohane ümberehitus, mille tingimused linnavalitsus käesoleval nädalal ka kinnitas.

Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni looduskasutuse spetsialist Hille Lapp meenutas, et sügisel Huntaugul käies ei näinud keskkonnaametnikud põhjust olemasolevat rada lammutada, vaid soovitasid selleks koostada korraliku projekti, milles ühtlasi oleks kirjas ka erosiooni vältimise meetmed.

Nii kooskõlastaski Viljandi linnavalitsus keskkonnaametiga rattaraja ehitusprojekti  lähteülesanded. «Seda tegi ta põhjusel, et rada oli ehitatud Viljandi maastikukaitsealale, mis on riiklikult kaitstav loodusobjekt,» nentis Lapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles