Riigi abiraha päästaks nii haisust kui hinnatõusust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis jätkub reoveemuda segamine vana viisi ning eeskätt kuumadel suvepäevadel toob see töö kaasa haisu, mis levib vahel üle kogu linna.
Viljandis jätkub reoveemuda segamine vana viisi ning eeskätt kuumadel suvepäevadel toob see töö kaasa haisu, mis levib vahel üle kogu linna. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikokku jõudnud haisuvabastuse seaduse kinnitamine nõuaks Viljandi Veevärgilt viis miljonit eurot maksvat ehitist. Veefirma juhi hinnangul tähendaks see linlasele tuntavat hinnatõusu, parlamendi liige lubab leida aga riigi abi.

Viljandi Veevärgi juht Toomas Porro nentis, et kui seadus praegusel kujul vastu võetaks, tähendaks see, et haisu vastu võitlemine muutuks kohustuslikuks ja selle peab kinni maksma veefirma. «Seadusest ei tule välja, et riik selleks abi annaks,» lisas ta.

Porro kinnitas, et ta jagab vee-ettevõtjate liidu seisukohta, mis peab inimestele suureks ohuks vee- ja jäätmeseaduste muutmist sellisel moel, nagu teisipäeval riigikogu ette toodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles