Keio Kits oli Tartu jooksumaratonil teine

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kits teenis Tartu jooksumaratonil teise koha. Pilt on tehtud suurjooksul ümber Viljandi järve.
Keio Kits teenis Tartu jooksumaratonil teise koha. Pilt on tehtud suurjooksul ümber Viljandi järve. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval peetud SEB 28. Tartu jooksumaratoni 23 km võitlusdistantsil oli teistest kiirem Taivo Püi, kes ületas lõpujoone ajaga 1:16.11, tehes sellega ühtlasi uue rajarekordi. Teiseks tuli viljandimaalane Keio Kits ajaga 1:17.03 ning kolmanda poodiumikoha hõivas Taavi Tambur (1:17.59). Seitsmekordne Tartu jooksumaratoni võitja Vjatšeslav Košelev jäi neljandaks (1:18.36).

Mitmekordse Eesti meistri Taivo Püi peab esikohta tähtsaks. «Vahefinišeid ma püüdma ei läinud, alustasin tagasihoidlikult. Olin enne põhjalikult tutvunud rajaprofiiliga ja panustasin lõpule. Keiot ma püüdma ei läinud, sest teadsin, et tema jahib vahefinišite võite,» selgitab Püi omas taktikat.

Juba esimeses teeninduspunktis olid esimesed jooksjad eest läinud ja Keio Kits võttis otsustavalt mõlemad vahefiniši auhinnad. Peale teist vahefinišit püüdis Kitse kinni Taivo Püi, kes edasi enam liidripositsiooni käest ei andnud ja Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses ka võidu võttis.

Naiste arvestuses tegi uue rajarekordi Keenia jooksja Irene Chepkirui (1:23.06), kes üldarvestuses oli 18. Talle järgnesid Evelin Kärner (1:33.01) ja Sigrid Valdre (1:35.21).

SEB 28. Tartu jooksumaraton tõi rajale rekordiliselt peaaegu 4000 jooksjat ja kepikõndijat 13 riigist. Osalejad nautisid mõnusat ilma ja tundsid rõõmu liikumisest maastikuradadel. Tartu jooksumaratoni 23 km start anti Otepääl Tehvandi spordikeskuse staadionil ja 10 km lähe finišipaigas Elvas.

Tulemustega saab tutvuda korraldaja Klubi Tartu Maratoni kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles