Metallivargus tõi loodetud raha asemel suurema võla

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis, Vaksali tänava ääres asuval Kuusakoski platsil seisid aasta algul avatud metallikonteinerid ning varas sai sealt ära viia tuhandete eurode eest vanametalli.
Viljandis, Vaksali tänava ääres asuval Kuusakoski platsil seisid aasta algul avatud metallikonteinerid ning varas sai sealt ära viia tuhandete eurode eest vanametalli. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pangalaenu maksmisega kimpu jäänud pereisa avastas, et vanametalliärist alumiiniumi varastades võib hõlpsalt lisatulu teenida. Viiendal vargusel jäi ta vahele ning peab tasuma suuri summasid riigile ja metallifirmale.

Varem karistamata ning end ja peret juhutöödest elatav 37-aastane mees tunnistati hiljuti kohtus süüdi vanametalli kokkuostu punktist alumiiniumi ja terase varastamise eest. Vargile ajas teda pangalaenu tagasimaksmisel tekkinud kitsikus. Nüüd on aga mehel riigi ja metallifirma ees veel ligi 4000 eurot maksmata kohustusi.

Avatud konteineris oli alumiinium

Tänavu jaanuaris sõitis mees oma Audiga mööda Kuusakoski metalli kokkuostu punktist ja märkas selle platsil seismas konteinereid. Umbes nädalapäevad hiljem hiilis ta ühel hilisõhtul platsile, et ­uurida, mis neis on.

Kümnest konteinerist valis ta välja ühe ja avastas sealt alumiiniumist õhuliini traadi, millel on terassüdamik. Mees ronis pealt avatud konteinerisse, võttis sealt traadikerasid ja viis need ühele taluõuele.

Seejärel käis ta veel neli korda konteineri juures ja vedas sealt autoga traati minema nii palju, kui sõidukisse mahtus.

Osa metallist õnnetus tal maha müüa, ülejäänu jäi taluõuele lume sisse seisma.

Aprillis käis mees taas kokkuostupunktis. Seekord sisenes ta lukustamata uksest ning avastas sealt plekitükid. Neid pakkis ta kaasa nii palju, kui tühja suhkrukotti mahtus, ning toimetas saagi ühe Viljandis tühjana seisva maja juurde.

Turvakaamerad juhatasid vargani

Sel ajal kui mees plekitükke sortis, peatus maja lähedal politseiauto ja sellest astus välja kaks korrakaitsjat. Nad pärisid, et kas mees oskab aimata, miks nad ta tühja maja juurest üles otsisid. Mees aimas seda. Ta andis allesjäänud metalli vabatahtlikult politseile.

Kuusakoski oli vargusele rutiinset kontrolli tehes jälile saanud ja sellest Viljandi politseile teada andnud. Turvakaamera salvestiste kontrollimisel tuvastati ka varas.

Mees oli Vaksali tänaval asuvast vanametalli kokkuostust ära vedanud 4200 kilogrammi terassüdamikuga alumiiniumist õhuliini ja põhjustanud sellega 3700 eurot kahju. Sama ettevõtte teenindusplatsi kõrval asuvast konteinerist oli ta näpanud 700 kilogrammi terast ja põhjustanud sellega 185,50 eurot kahju.

Vargale määrati karistuseks neli kuud tingimisi vangistust. Lisaks peab ta maksma riigile 480 eurot sundraha, 91 eurot advokaadikulusid ja hüvitama 571 eurot kriminaalmenetluse kulusid. Varastatud ja juba maha müüdud metalli eest peab ta firmale tasuma 2728 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles