Nädala tegu: Minihansa maandus alumisse sahtlisse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Kuuel uuel Viljandi linnavalitsuse liikmel tuli avaistungil teha päris mitu otsust. Enamik neist olid linna juhtimise mõttes rutiinsed ametnike töö kinnitamised, kuid üks oli nii sisuline kui poliitiline: Minihansa teemapargi mõte heideti kõrvale.

Samas oli see üks originaalsemaid ideid, mida linnavalitsus on viimase kümne aasta jooksul välja pakkunud. Selles plaanis oli midagi, mis täieliku õnnestumise korral oleks tõepoolest suurendanud linna tuntust ning pakkunud nii linlasele kui külalisele uue meelelahutuspaiga.

Ebaõnnestumisega lõppenud protsessist tuleks aga välja sõeluda tarkused, mida tulevikus kasutada. Neist peamine on: ükskõik kui palju linnajuhid ka ei taha, niisugust plaani pole võimalik ellu viia nende tavatöö ühe osana. Et suurejooneline kavatsus ka suurejooneliselt teostuks, on vaja üht kindlat eestvedajat, projektijuhti, kes tegutseks täie energiaga õnnestumise nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles