Ugala teatri direktor pani lahkumisavalduse lauale

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiti Pakk tuli Ugalasse napilt aasta tagasi. Tema sõnul on see aeg olnud piisav järeldamaks, kas ta on õige inimene seda tööd tegema või mitte.
Heiti Pakk tuli Ugalasse napilt aasta tagasi. Tema sõnul on see aeg olnud piisav järeldamaks, kas ta on õige inimene seda tööd tegema või mitte. Foto: Elmo Riig / Sakala

Napilt aasta tagasi Ugala direktoriks asunud Heiti Pakk teatas viimasel asutuse nõukogu koosolekul, et kavatseb detsembri lõpul ametist lahkuda.

Pakk nimetas taandumissoovi esmaseks ajendiks seda, et pole oma töö tulemustega rahul. «Aasta on paras katseaeg. Need eesmärgid, mille ma endale Viljandisse tulles seadsin, ei ole täitunud. Ongi kõik,» põhjendas ta.

Ugala nõukogu esimees Kalle Jents kinnitas, et teater ei ole Paku juhtimisel suutnud loodetud mahus tulu teenida. Ühtlasi olevat tegevjuht andnud mõista, et ei pea end inimeseks, kes sobiks rinda pistma mahuka remondiga, mis kultuuriministeeriumi hiljutise otsuse kohaselt Ugalal ees seisab.

Ei hakka ümber veenma

Nõukogu esimees rõhutas, et keegi ei avaldanud Heiti Pakule lahkumiseks survet, kuid pidas ebatõenäoliseks, et teda hakatakse veel ümber veenma.

«Kui inimene leiab, et ülesanne on talle osutunud üle jõu käivaks, ei jää teistel üle muud kui seda tunnet austada. Panime paika, et saame 22. novembril uuesti kokku ja vaatame täpsemalt üle, mis võimalused meil on,» täpsustas ta.

On huvitav kokkusattumus, et just samal päeval esietendub Ugala suures saalis Tom Stoppardi triloogia «Utoopia rannik» kolmas osa «Kaldale heidetud», mis jõuab lavale Paku käe all.

Hõõrumist polnud

Teatri loomingulise juhi Margus Kasterpalu sõnul läks temal koostöö direktoriga suurepäraselt ning mingeid asutusesiseseid hõõrumisi ei ole käesoleva uudise tagant põhjust otsida. «Kui Hillar Sein aasta tagasi teatrijuhi kohalt lahkus, sai mulle osaks huvitav ülesanne. Nimelt pidin ise endale tööandja kutsuma. Valisin inimese, kellega mul on teatritegemisest sarnane arusaam,» lausus ta.

Heiti Pakk on silma paistnud eeskätt juhtimiskonsultandi ja koolitajana ning välja andnud juhtimisest kõnelevaid raamatuid. Muu hulgas on ta töötanud Tartu ülikooli psühhodiagnostika laboris, Hoiupanga juhtkonnas, Fontes Konsultatsioonides ning asutanud konsultatsioonifirma Goldratt Baltic.

Samuti on suuresti tema eestvõttel tegutsenud Juhtimisteater, mis ühendab teatri vahendid aktiivse õppimise meetoditega.

SELGITUS

KALLE JENTS,
Ugala nõukogu esimees

Kui te küsite, mis edasi saab, siis selle kohta on päevakorral mitu varianti. Aga ma ei taha nendest avalikult rääkida enne, kui nõukogu on Heiti Pakuga uuesti kohtunud ning leidnud võimaluse detailid rahulikult läbi vaagida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles