Raskete tööõnnetuste arv pöördus tõusule

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks tänavustest surmaga lõppenud tööõnnetusest juhtus juulis Suislepas, kus Laane lautade juures töötav mees vajus koos roomikekskavaatoriga kinnikasvanud veevõtukohta ning uppus.
Üks tänavustest surmaga lõppenud tööõnnetusest juhtus juulis Suislepas, kus Laane lautade juures töötav mees vajus koos roomikekskavaatoriga kinnikasvanud veevõtukohta ning uppus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tänavu esimese kümne kuuga registreeriti Viljandimaal 133 tööõnnetust, millest 17 põhjustasid raske tervisekahjustuse. Kolm meest on sel aastal pidanud töökohal eluga hüvasti jätma.

Kõik eeltoodud näitajad on suuremad kui mullu samal perioodil. Eelmise aasta oktoobri lõpuks oli registreeritud 115 tööõnnetust, millest raskeid oli 11 ning surmaga lõppenuid üks.

Tööinspektsiooni teabespetsialist Kaja Tamm rääkis, et õnnetuste üldarvu kasvust ei saa üheselt järeldada, nagu oleks töökohad muutunud ohtlikumaks ja töötajad hooletumaks, sest inimeste teadlikkus on kasvanud ja seetõttu antakse tööõnnetustest aina enam teada. Küll aga võib tema sõnul teha teatud järeldusi raskete ja surmaga lõppenud juhtumite arvu põhjal, sest erinevalt kergematest on need ka varem avalikuks saanud. Seega pole Viljandimaal rõõmustamiseks põhjust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles