Minihansa lendas prügikasti

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Ando Kiviberg ei välista, et kunagi saab Minihansa park Viljandis ikkagi teoks. Esialgu külitab suurejooneliselt alanud projekt prügikastis.
Linnapea Ando Kiviberg ei välista, et kunagi saab Minihansa park Viljandis ikkagi teoks. Esialgu külitab suurejooneliselt alanud projekt prügikastis. Foto: Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Esmaspäeval esimese istungi pidanud Viljandi uus linnavalitsus ütles lahti oma eelkäija hellitatud lootusest panna Valuoja orgu püsti Minihansa teemapark.

Originaalist 25 korda väiksemaid hansalinnade tunnusehitisi koondava Minihansa avamisest pidi senise plaani kohaselt kujunema 2015. aastal Viljandis peetavate rahvusvaheliste hansapäevade üks tipphetki. Projekt nägi ette, et miniatuursete hoonete valmistamise ja Viljandisse toomise maksavad kinni linnad ise, kuid pargi väljaehitamiseks ning edaspidiseks ülalpidamiseks leiab raha siinne linnavalitsus.

Kuigi Viljandi juhid ärgitasid partnereid suvel Saksamaal Herfordis korraldatud pidulikul vastuvõtul rajatise sünnile õlga alla panema ning ametnikud läkitasid kõigisse linnadesse mitu sellekohast kirjalikku üleskutset, söandasid positiivse vastuse anda vaid üksikud linnad. Seejuures on eriti markantne, et kaasatulijate seas polnud isegi kõiki Eesti hansalinnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles