Tuult püüdvad elumajad pelgavad iga järgmist tormi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel teisipäeval murdis torm Viljandis jupi välisseina Kase tänav 18 (pildil) ja Kase tänav 16 elumajal. Kohalik ilmajaam mõõtis sel ajal tugevaimaks tuulepuhanguks 23,7 meetrit sekundis.
Eelmisel teisipäeval murdis torm Viljandis jupi välisseina Kase tänav 18 (pildil) ja Kase tänav 16 elumajal. Kohalik ilmajaam mõõtis sel ajal tugevaimaks tuulepuhanguks 23,7 meetrit sekundis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolm ühe ja sama projekti järgi ehitatud maja on ühel ja samal moel tugevas tuules kannatada saanud ning see paneb elanikke mõrult meenutama arhitekti, too aga viib jutu hoopiski kindlustamise vajalikkusele.

Viljandis Peetrimõisas Kase tänaval on rivis kuus ühetaolist elamut, mis ehitati 1970. aastatel. Omapärane projekt on maja külgedele toonud hoonest eemale hoidvad välisseinad. Need ongi tuuletaskuna kurja juureks ning on juba kolmel majal tormise ilmaga küljest lennanud.

Viimati, eelmise nädala tormi ajal tabas õnnetus kaht maja peaaegu korraga, vaid umbes veerandtunnise vahega. Esimesel hoonel oli tükk välisseina murdunud juba sügaval Vene ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles