Fotouudis: vastne linnapea musitseeris sõprade seltsis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lavale astus osa 1990. aastatel laineid löönud folgibändist Alle-aa, oli ka Ando Kiviberg, ametiraha kaelas, kohe kontrabassi taga hakkamas.
Kui lavale astus osa 1990. aastatel laineid löönud folgibändist Alle-aa, oli ka Ando Kiviberg, ametiraha kaelas, kohe kontrabassi taga hakkamas. Foto: Erakogu

Senised kolleegid korraldasid neljapäeva õhtul Viljandi linnapeaks valitud Ando Kivibergile pärimusmuusika aidas spontaanse lahkumispeo, mis tõi kokku enam kui paarsada inimest.

Veidi pärast seda, kui Kiviberg oli raekojas linnapeaks kuulutatud, seadis hulk tema sõpru ja töökaaslasi sammud pärimusmuusika aita, et ühiselt linnavõimu vahetumist tähistada. Nagu folgifestivali peakorraldajale kombeks, astus Kiviberg, meeri ametiraha kaelas, korduvalt sõprade seltsis lavale ning kostitas peolisi nii laulu kui muusikaga.

Õhtu jooksul käis püünelt läbi ka terve rida tervitajaid. Teiste seas esines sõnavõtuga Kivibergi erakonnakaaslasest põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, kel oli värske meeri tarvis kaasas väike kingitus. "See on CD, mida sul, Ando, siin pärimusmuusika teabekogus kindlasti ei ole. Või kui on, siis olen ma sinus väga pettunud," sõnas minister ja tõmbas põuetaskust välja Tallinna linnapea Edgar Savisaare singli "Kaunis maa".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles