Toasooja kallis hind ajas elanikud tagajalgadele

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi konkurentsiamet on Abja-Paluoja võrgupiirkonna piirhinnaks kehtestanud 90,94 eurot megavatt-tund, müüb küttefirma Avoterm seal soojust hinnaga 104,1 eurot megavatt-tund.
Kuigi konkurentsiamet on Abja-Paluoja võrgupiirkonna piirhinnaks kehtestanud 90,94 eurot megavatt-tund, müüb küttefirma Avoterm seal soojust hinnaga 104,1 eurot megavatt-tund. Foto: Marko Saarm / Sakala (montaaž)

Abja-Paluoja elanikud on solvunud, sest osaühing Avoterm müüb neile soojust kallimalt, kui on konkurentsiametiga kokku leppinud.

Säärase murega pöördus kolmapäeval toimetuse poole Abja-Paluojal elav Dmitri Lepla. Ta lausus, et oli sama päeva hommikul oktoobri küttearvet nähes äärmiselt jahmunud. Nimelt on konkurentsiametiga kooskõlastatud piirhind, mida Avoterm Abja-Paluoja võrgupiirkonnas tohib küsida, 75,78 eurot, käibemaksuga 90,94 eurot megavatt-tund. Kolmapäeval saadud arves oli firma kirjutanud megavatt-tunni hinnaks aga 86,71 eurot ehk koos käibemaksuga 104,1 eurot.

Seega peavad Abja-Paluoja Kastani katlamaja piirkonna elamute omanikud maksma umbes 13 eurot rohkem, kui seaduslikult küsida tohib. «Avoterm ei tohi konkurentsiameti kehtestatud hinnast rohkem küsida. Põhimõtteliselt lasevad nad suure kaarega seaduste peale,» tõdes Lepla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles