Teehooldaja on hädas murdunud puudega

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tuul suure puu maanteele langetab, vabastavad sõidurajad üldjuhul päästjad. Edasi tuleb aga teemeestel ja puuomanikul selgeks teha, kes peab puu tee äärest ära koristama.
Kui tuul suure puu maanteele langetab, vabastavad sõidurajad üldjuhul päästjad. Edasi tuleb aga teemeestel ja puuomanikul selgeks teha, kes peab puu tee äärest ära koristama. Foto: KENNO SOO/SAKALA

Läinud nädal tormis teele kukkunud puud kõrvaldas päästeamet, kuid teeääred on praegugi kehvas seisus. Et metsaomanikud on visad oma vara hooldama, peab Viljandimaa teid haldav ettevõte ise langenud puid tükeldama.

Sakala Teede juhataja Toomas Leppiku sõnul on ettevõttel maakonnas hooldada 1244 kilomeetrit teid, millest ligikaudu pool kulgeb metsade rüpes.

«Tormide järel on palju puid maas, aga metsaomanik ei taha oma tuluallika eest vastutada,» ütles Leppik. «Lepingu järgi on meie ülesanne tagada liiklus ja hoida tee korras, mitte kellegi metsa hooldada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles