Bikernieki rajal tegi avastardi kolm viljandlast

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Kaljusaar

Autosportlaste võistlushooaeg algas möödunud pühapäeval Riias Bikernieki rajal peetud Eesti ja Balti meistrivõistluste avaetapiga.


Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa sõitjate seas olid rajal ka viljandlased Toomas Sirg (pildil) ja Raul Karu VW Golfiga klassis Super 1600 ning Roland Feodorov Honda Integra Type R-iga klassis Super B2000.

Laupäeval kavas olnud ajasõitudes ilmnes viljandlaste autodel tehnilisi viperusi: Raul Karu Golfil ütles üles veepump, Roland Feodorovi Integral tekkisid tõrked käiguvahetusega.

«Hooaja alguses tuleb selliseid asju ikka ette,» tõdes Raul Karu. «Enne võistluspäeva suutsin hädad kõrvaldada.»

Tunduvalt raskemas olukorras oli Roland Feodorov, kes talvel uue võistlusauto sai. Ent nagu ta ütles, suudeti aasta algul lätlaste käest soetatud Honda käiguvahetus mingil moel ikka toimima saada.

Klassi Super 1600 esimese võistlussõidu lõpetas Toomas Sirg neljanda ja Raul Karu viiendana. Teises sõidus oli mõlema tulemus koha võrra nõrgem.

Kahe sõidu kokkuvõttes teenis Toomas Sirg Riias neljanda ja Raul Karu viienda koha.

Sirg, kes Bikernieki rajal esimest korda kihutas, nimetas tulemust heaks ja endale veidi üllatavakski. Kordaläinuks pidas võistlust ka Raul Karu. «Põhimõtteliselt olid need sõidud meile mõlemale ettevalmistus juunis ja juulis sõidetavaks Pärnu võistluseks,» lausus ta.

Roland Feodorov pälvis klassi Super B2000 esimese sõidu kolmanda ja teise neljanda tulemusega kokkuvõttes kolmanda koha.

«Et ma polnud enne seda starti uue autoga sama hästi kui sõitnudki, läks tunnetus iga ringiga aina paremaks. Kahjuks jätkusid tõrked käiguvahetusel,» kõneles ta.

Nii kulubki eesseisev kolmenädalane võistluspaus Feodorovil masina seadistamisele ja probleemide kõrvaldamisele.

Järgmine Eesti ja Balti ring­raja meistrivõistluste etapp leiab aset mai viimasel nädalavahetusel Leedus Kaunases. Sellele järgneb 19. juunil mõõduvõtt Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles