Rivo Saaremäe võttis võimu

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kadettide TOP-8 turniiri võitnud Rivo Saaremäe valmistub suve teisel poolel peetavateks Euroopa noorte meistrivõistlusteks.
Eesti kadettide TOP-8 turniiri võitnud Rivo Saaremäe valmistub suve teisel poolel peetavateks Euroopa noorte meistrivõistlusteks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Narva kutsutud Eesti kadettide vanuseklassi kaheksa tugevama mängija mõõduvõtul tegi Viljandi spordikooli õpilane Rivo Saaremäe puhta töö, alistades kõik konkurendid.

Sel 1995. aastal sündinud lauatennisistide aasta ühel olulisemal, Eesti TOP-8 turniiril võttis Saaremäe raske, ent magusa revanši narvalaselt Aleksandr Lušinilt. Kui märtsis pidi viljandlane Eesti meistrivõistluste finaalis Lušini paremust tunnistama, siis seekord suutis ta tolle viiesetises kohtumises üle mängida.

Saaremäe alustas kohtumist kahe, 11:6 ja 11:7 võiduga ning kaotas seejärel kolmanda seti 9:11 ja neljanda 5:11. Otsustavaks setiks suutis ta end taas koguda ja pööras kohtumise 12:10 setivõiduga enda kasuks.

Teise koha teeninud Daljus Kregdže kaotas võitjale tulemusega 1:3.
Rivo Saaremäe kõrval oli TOP-8 turniirile kutsutud ka Suure-Jaani spordiklubi Lehola-2005 liige Ott Šeffer. Temal seekord tihedas konkurentsis võidurõõmu maitsta ei õnnestunud, küll aga pidas ta hulga tasavägiseid ja võitluslikke kohtumisi ning korjas ohtralt kogemusi.

Tütarlaste turniiril viljandimaalasi kaasa ei teinud. Ainsa mittenarvalasena osales seal Pärnumaa tüdruk Liisi Koit, kelle tulemuseks jäi seitsmes koht. Võitis Olesja Ketško.

Kui enamik harrastusmängijaid võib endale alates mai lõpust mõnekuuse puhkuse lubada, siis end Eesti omaealiste parimana tõestanud Rivo Saaremäe valmistub 9.—18 juulini Türgis Istanbulis peetavateks Euroopa noorte meistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles