Politsei ootab ettepanekuid liiklustalguteks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseile vastu hakkamise eest ähvardab ründajat maksimaalselt viie aasta pikkune vangistus.
Politseile vastu hakkamise eest ähvardab ründajat maksimaalselt viie aasta pikkune vangistus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasest, 7. novembrist ootab politsei nädala jooksul inimeste tähelepanekuid probleemsetest kohtadest, kus politsei liiklusjärelevalvega aidata saab. 25. novembril on politsei kogu Eestis väljas täiendavate jõududega ning planeerib oma töö just nende ettepanekute alusel.

Politsei kavandab Eestis esimest korda liiklejatelt kogutud ettepanekute põhjal planeeritud ööpäevaseid liiklustalguid. Selleks ootab politsei inimestelt nädala jooksul politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehe ning e-posti teel ettepanekuid, millistes kohtades ja millist laadi liiklusjärelevalvet võiks 25. novembril teha.

Korrakaitsepolitsei juhi Joosep Kaasiku sõnul on liiklustalgute peamine idee kaasata liiklejad ohutuse üle mõtlema ning saada politseitööks teistlaadi sisendit. «Igapäevaselt on liiklusohutuse tagamise aluseks liiklusõnnetuste ohukaardid ning rikkumiste analüüsid. Liiklustalgutel saab aga igaüks meie töös kaasa rääkida ning koostame oma tööplaani vastavalt inimeste soovitatud kohtadele. Ühtlasi saab politsei väga hea ülevaate sellest, mis inimesi liikluses kõige enam häirib,» rääkis Kaasik.

Tema sõnul näitab politsei liiklusliini kogemus, et Eesti inimeste tähelepanelikkus ning valmisolek ohutuse teemadel kaasa rääkida on üha kasvanud. «Tuhat korda kuus annavad inimesed meile teada mõnest konkreetsest sõidukist, mis liikluses probleeme tekitab ning võtame nende juhtidega ühendust. Liiklustalgutel kaasame inimesi mõtlema eelkõige kohtade võtmes, mis politsei enda analüüsidest välja ei tule,» selgitas Kaasik.

Ettepanekuid liiklusjärelevalve kohtade ja aegade osas oodatakse politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehele fb.com/politseijapiirivalveamet või meiliaadressil liiklustalgud@politsei.ee.

Liiklustalgute idee pärineb Saksamaa ja Soome politseilt. Sakslased ootavad inimeste ettepanekuid kiirusemõõtmise kohta ning on kõige enam märgitud kohtades 48 tundi järjest. Soomlased teevad inimeste soovituste kohaselt planeeritud järelevalvet laiemalt ning on operatsioonide käigus avastanud ka tagaotsitavaid, narkootikume ja ebaseaduslikke relvi.

Politsei saab oma töö planeerimiseks kasutada ettepanekuid, milles on liiklusohu kirjeldus ning võimalikult täpne info aja ja koha kohta, kus probleem on kõige teravam. Tagasiside kaasamõtlejatele antakse samas kanalis, mille kaudu ettepanek politseini jõudis.

25. novembri liiklustalgud on üle-eestilised ning osa võtavad kõikide prefektuuride politseinikud, korrakaitsepolitseiosakonna liiklusjärelevalvetalitus ning vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles