Isaks olemise vastutus

, kohaliku poliitika veteran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kukk
Jüri Kukk Foto: Elmo Riig / Sakala

SEL PÜHAPÄEVAL on isadepäev ning selle valguses tuleb enamasti ikka juttu isade tähtsusest peredes ja ühiskonnas. Leian aga, et see teema peaks kõne all olema ka enne ja pärast novembrikuu teist pühapäeva.

Isa roll pole tänapäeval enam kaugeltki see, mis ta oli saja aasta eest. Mehed on alati olnud perekonna kaitsjad ja toitjad, nüüd aga on vaieldamatult esikohale tõusnud perele elatise teenimine. See on juba nii tähtis, et sajad mehed jätavad pikkadeks kuudeks oma pere ja lähevad välismaale paremat palka teenima. Sageli selleks, et kinni maksta varasemad laenud ja tasuda üüratud soojaarved.

Praegune valitsus võib kiidelda paljude asjalike saavutustega, kuid tuhandete pereinimeste siirdumine võõrsile ning nende võõrandumine lähedastest ja kodumaast jääb kindlasti Andrus Ansipi valitsuse paturegistrisse. Meil on suhteliselt palju neidki peresid, kust mõlemad vanemad on välismaale tööle läinud ning kus suuremad lapsed katsuvad nooremate jaoks nende rolli täita. Paratamatult ei saa niimoodi keegi õiget kasvatust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles