Minihansa hakkab tasapisi poolehoidjaid koguma

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terve eilne päev ning tänane hommik vaatavad hansaliikumise esindajad (vasakult) Bernd Saxe, Manfred Schürkamp ja Inger Harlevi üle 2015. aastal Viljandis korraldatavate rahvusvaheliste hansapäevade esinemiskohti.
Terve eilne päev ning tänane hommik vaatavad hansaliikumise esindajad (vasakult) Bernd Saxe, Manfred Schürkamp ja Inger Harlevi üle 2015. aastal Viljandis korraldatavate rahvusvaheliste hansapäevade esinemiskohti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Saksamaa üks tähtsamaid hansalinnu Lübeck pole Viljandisse kavandatavast Minihansa teemapargis osalemisest endiselt huvitatud, kuid pärast viljandlaste tehtud muudatust kaalub  kaasalöömist Nordrhein-Westfaleni liidumaa.

Eile jõudsid Viljandisse hansaliikumist esindavad Lübecki linnapea Bernd Saxe, Gotlandi saare provintsipäeva president Inger Harlevi ning Herfordi linnapea esindaja Manfred

Schürkamp, et uurida linna valmisolekut ülejärgmisel aastal korraldatavaks hansapeoks. Üks kohtumise peamisi küsimusi oli Minihansa teemapargi rajamise kava. Et projektist võtaks osa võimalikult palju hansalinnu, otsustas linnavalitsus hüljata plaani küsida igal aastal osalistelt 200 eurot hoonete hooldamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles