Olümpiakomitee tunnustas medalivõitjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti olümpiakomitee pidulikule tänuvastuvõtul käisid olid Viljandi veemotospordiklubi liikmed Paul Zujenkov  ja Aivar Kommisaar.
Eesti olümpiakomitee pidulikule tänuvastuvõtul käisid olid Viljandi veemotospordiklubi liikmed Paul Zujenkov ja Aivar Kommisaar. Foto: Liis Tõnismaa

Teisipäeval kogunesid sportlased, kes on tänavu teisel poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid võitnud, Eesti olümpiakomitee pidulikule tänuvastuvõtule. Medaleid on alates juulist Eestile võidetud koguni 76, aasta peale kokku 128.

Tallinna lauluväljaku klaassaalis peetud vastuvõtul viibisid ka Viljandi veemotospordiklubi Nord liikmed, septembris GT-15 klassi maailmameistriks tulnud Paul Zujenkov ning tema juhendaja ja T-550 paadiklassi Euroopa meistrivõistluste hõbemedali omanik Aivar Kommisaar.

Eestlased on tänavu rahvusvahelistelt täiskasvanute, noorte ja veteranide tiitlivõistlustelt, Euroopa noorte olümpiafestivalilt ja suveuniversiaadilt ning paravõistlustelt võitnud kokku 128 medali.

Eesti olümpiakomitee president Neinar Seli lausus oma kõnes, et medalid ei ole olulised ainult sportlastele. «Nendel võitudel on oluline koht Eesti spordiloos. Eesti on  väike riik ja iga eestlane, kes omal alal maailma parimate sekka jõuab, on hakkama saanud tähelepanuväärse ja tunnustust vääriva saavutusega,» lausus Seli.

Pidulikke vastuvõtte tiitlivõistluste medalivõitjate ja nende treenerite tunnustamiseks on Eesti olümpiakomitee korraldanud 2006. aastast.

Seekordne vastuvõtt oli eriline sellepoolest, et üle pika aja sai Eestis uudistada Erika Salumäe 1988. aastal Soulis võidetud olümpiamängude kuldmedalit – esimest olümpiakulda, mis on olümpiamängude ajaloos naiste trekisõidus välja antud.

Eesti veemoto liit nimetas laupäeval oma hooaja lõpetamisel Paul Zujenkovi aasta noorsportlaseks ning Aivar Kommisaare aasta noortetreeneriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles