Arkaadia aeda kerkivad majad

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitatavad majad peaksid tulema sarnased teisel pool Arkaadia aeda asuvate hoonetega, mille arhitekt on samuti Sven Viires.
Ehitatavad majad peaksid tulema sarnased teisel pool Arkaadia aeda asuvate hoonetega, mille arhitekt on samuti Sven Viires. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval andis Viljandi linnavalitsus loa ehitada Arkaadia aeda kaks maja, mis peaksid valmima järgmiseks kevadeks.


Kui enamik kriisi ajal väljastatud ehituslube jääbki esialgu paberile paremaid aegu ootama, siis Arkaadia aed 4 äri- ja eluhoone ning Väike-Turu tänav 8-a kortermaja krundil löödi kopp kohe maasse.



Praegu tehtavaid mullatöid toimetatakse siiski trasside ehitusloa alusel, mille hoonestaja Baltest Consult sai kätte juba tükk aega tagasi. Osaühingu juhatuse liikme Mark Orava kinnitusel ei lähe aga ka majaehituse alguseni enam kuigi palju aega: peatöövõtja valitakse välja mai lõpul ja tööd peaksid pihta hakkama juuni algul.



Viljandi peaarhitekti Marko Männiku ütlemist mööda tulevad uued majad valdavalt kahekorruselised. Hoonete arhitekt on Sven Viires, kelle projekteeritud on ka eelmised kaks Arkaadia aeda ehitatud maja.



Mark Orava sõnul hakkavad uusehitised välja nägema üldjoontes samasugused kui nende eelkäijad teisel pool jalakäijate tänavat.



Orava kirjelduse kohaselt tuleb majade kogupinnaks 850 ruutmeetrit, millest 200 ruutmeetrit on äripind ja ülejäänu jaotub viie korteri vahel.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles