Taevased kärgatused külvasid küsimusi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõenäoliselt põhjustasid Kesk- ja Lääne-Viljandimaal paljudele kõrva jäänud hommikusi kärgatusi treeninglennul olnud NATO hävituslennukid.
Tõenäoliselt põhjustasid Kesk- ja Lääne-Viljandimaal paljudele kõrva jäänud hommikusi kärgatusi treeninglennul olnud NATO hävituslennukid. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Esmaspäeva hommikul üle Eesti tuhisenud koerailma ajal kostis Viljandimaa kohal mitu valju haugatust, mille tekitasid tõenäoliselt hommikusel treeninglennul olnud NATO hävituslennukid.

Esimest korda kuuldi kõminat kella poole üheksa paiku hommikul ja hiljem veel ka poole kahe paiku päeval. Hommikul valju heli kuulnud viljandimaalased hakkasid omavahel arutama, kas tegu on ühes tormiga saabunud äikesega või hoopis madalas taevas tuhisenud sõjalennukitega.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna peaspetsialist Külli Loodla ütles, et Tõraveres asuv Tartu ilmajaama äikesedetektor, mis suudab äikest märgata kogu Eestis, eile Viljandimaal ega mujal seda ilmastikunähtust ei täheldanud. Samuti ei viidanud tema sõnul äikesele Sürgaveres ja Harkus asuvad ilmaradarid ega satelliitidelt laekunud ilmainfo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles