Teet Lindma avab juubelinäituse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teet Lindma korraldab ka Eduard Valtmani nimelist karikatuurivõistlust.
Teet Lindma korraldab ka Eduard Valtmani nimelist karikatuurivõistlust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval, 4. novembril kell 17 avatakse Sakala keskuses harrastuskunstnik Teet Lindma juubeli puhul koostatud ülevaatenäituse "Tagasivaade".

 
 Kunstniku sünnipäeval avataval näitusel on väljas peamiselt söe- ja pastellmaalid, mis on valminud aastatel 1961-2013.  Teet Lindma meelismotiivid on linna- ning loodusvaated. Realistliku laadiga töödes on siiski annus autori temperamentset vaadet, mis väljendub hoogsas joones ja pingestatud kompositsioonis.

Teet Lindma (4. XI 1948) on sündinud Ida-Virumaal, kuid kasvanud Tarvastus. Loominguga hakkas ta tegelema juba varases nooruses kunstihuvilise ema õhutusel ja toel. 1988. aastal jäid tema maalid silma tollasele Viljandi kunstiklubi juhile ning sellest ajast on ta osalenud arvukatel näitustel nii kodu- kui välismaal. Aastal 1989 valiti Teet Lindma Viljandi ja maakonna harrastuskunstnike kunstiklubi presidendiks, ta on pidanud ka kultuurimajas müügigaleriid Maali Mulk.

Teet Lindma teoseid on erakogudes Soomes, Rootsis, Inglismaal, Saksamaal, Prantsusmaal, Austraalias ja mujal. Aktiivse kodanikuna korraldab Teet Lindma juba aastaid üleestilist Edmund Valtmani nimelist karikatuurivõistlust ja huumoripidu "Grupipilt" ning on tegev ka poliitikas.  Näitus "Tagasivaade" on avatud Sakala keskuse jalutussaalis maja lahtioleku aegadel kuni 12. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles