Esimene hääletus asetas võimuliidu noaterale

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui esialgu pani valimiskomisjoni liige Ljudmila Nugis Randel Läntsile antud poolthäälte arvuks kirja 16 (tähistatud punase ringiga), siis hiljem lahutati sellest kaks, mis tähendas, et Länts pääses volikogu esimehe toolile ülinapilt.
Kui esialgu pani valimiskomisjoni liige Ljudmila Nugis Randel Läntsile antud poolthäälte arvuks kirja 16 (tähistatud punase ringiga), siis hiljem lahutati sellest kaks, mis tähendas, et Länts pääses volikogu esimehe toolile ülinapilt. Foto: Elmo Riig / Sakala (montaaž)

«Siis oleks paras jama olnud,» vastas neljapäeval Viljandi linnavolikogu uueks esimeheks valitud sotsiaaldemokraat Randel Länts Sakala küsimusele, mis saanuks siis, kui tema kandidatuur oleks raekoja saalis kogunud ühe võrra vähem poolthääli.

Kuigi Länts pürgis volikogu esimeheks ainsana, ei läinud tema ametisse kinnitamine sugugi nii ladusalt, kui Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ning Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast koosnev verivärske koalitsioon võinuks loota. Esiteks oli juba ette teada, et neil on ühehääleline kadu, sest senine volikogu juht Tarmo Loodus oli Eestist ära. Lisaks põhjustas opositsiooni surutud Reformierakonna üks liidreid Tauno Tuula elava keskustelu, nõudes täpset selgitust, millise kujuga peab hääletussedelile tehtav ring olema.

14, mitte 16

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles