Veevärk valgustas rannapromenaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Promenaadile annab pimedal ajal valgust 16 Saksamaalt toodud disainlampi, mis said paika nädal aega tagasi.
Promenaadile annab pimedal ajal valgust 16 Saksamaalt toodud disainlampi, mis said paika nädal aega tagasi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eelmisel aastal valminud Viljandi rannapromenaad sai sel sügisel ka uue valgustuse, sest Viljandi Veevärk paigaldas sinna 16 Saksamaal valminud disainvalgustit.

Veevärgi juhi Toomas Porro sõnul valgustati sel moel LED-lampidega 394 meetri pikkune tee. «Käisin seal hiljuti jalutamas ning veendusin, et seal on ka pimedal ajal palju lastega jalutajaid ja sportlasi,» põhjendas Porro järve ääres kulgeva promenaadi valgustamist.

Ühe suure valgustusposti panid töömehed mänguväljaku keskele ning sinna peab tulema naatriumlamp, mis annab läheduses olevate LED-lampidega võrreldes rohkem valgust. Seda on vaja, et sügisesel ajal saaksid lapsed mänguväljakul kauem tegutseda. Pirn keeratakse lambi sisse alles siis, kui maa on külmunud, sest tõstuk­autoga ei saa pehme liiva sisse sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles