Rahvakultuuri auhinnad ootavad kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud koostöös rahvakultuuri keskusega ootab 2. detsembrini ettepanekuid Viljandimaa rahvakultuuriga tegelejate tunnustamiseks. Välja antakse kuus auhinda.

Esitada võib üksikisikuid, kollektiive, organisatsioone (kultuuri- ja rahvamajade töötajad, kollektiivide juhid, käsitöömeistrid, kultuuripärandi säilitajad jne), kelle rahvakultuuritegevus Viljandimaal on silmapaistev või esiletõstmist väärt.

Esitajad võivad olla üksikisikud, ühingud, kollektiivid ja asutused ning kandidaatide arv ühelt esitajalt ei ole piiratud.

Rahvakultuur hõlmab pärimuskultuuri ja rahvuslikel traditsioonidel põhinevat kunstilist huvi- ja harrastustegevust, rahvuslike ja paikkondlike kultuuritraditsioonide hoidmist, jäädvustamist ja arendamist ning avalike kultuurisündmuste korraldamist.

Ettepanekuid saab esitada internetis www.viljandimaa.ee  või paberblanketil, mis on saadaval Viljandi maavalitsuse kabinetis 206. Blanketi võib esitada kohapeal või saata postiga aadressil Viljandi Maavalitsus, Vabaduse pl 2, 71020 Viljandi, pealkirjaga «Viljandimaa rahvakultuuri auhind 2013».

Välja antakse kuus auhinda, milleks on rahvuslikest traditsioonidest inspireeritud taies. Üldjuhul ei anta auhinda kandidaadile, kes on selle juba saanud viimase viie aasta jooksul. Otsuse auhinna väljaandmiseks teeb Viljandimaa kultuuritöötajate ümarlaud koosseisus Anneli Kundla, Krista Kalda, Tiivi Tiido, Kai Kannistu, Katre Saar, Kristi Vastisson, Vaike Rajaste ja Leida Mägi.

Viljandimaa rahvakultuuri auhind antakse kätte 3. jaanuaril Sakala keskuses peetaval tänuüritusel «Pärlipidu» koos Viljandimaa spordiliidu, Eesti kultuurkapitali aastapreemiate ja Kultuuripärli auhinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles