Smartposti automaadid jõuavad Venemaale

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse.
Esimene pakiautomaat pandi üles Viljandi Selverisse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Venemaa suurim erakapitalil põhinev postifirma CPCR Express kirjutas eile Tallinnas alla lepingule, mille kohaselt valmistab Viljandi firma Smartpost ettevõttele tehnilise lahenduse pakiautomaatide võrgustiku loomiseks Venemaal.

Smartposti teatel tähistab tehing koostöö algust kahe firma vahel. Selle pikaajaline eesmärk on tervet Venemaad katva pakiautomaatide võrgustiku loomine.

Projekti avaetapil on plaanis paigaldada aasta jooksul vähemalt 100 automaati suurematesse Venemaa linnadesse, esimesena testitakse neid Moskvas ja Peterburis. Samuti on eesmärgiks panna Eesti ja Venemaa võrgustikud koos toimima, et võimaldada riikidevahelist pakkide saatmist.

Toimiv pakiautomaatide võrgustik peaks tagama mugava kohaletoimetamise mooduse Venemaal kiirelt kasvavale kataloogikaupade turule ja e-kaubandusele.

CPCR Expressi tegevjuht Vladimir Solodkin ütles, et lahenduse näol on tegu olulise läbimurdega postitehnoloogias Venemaal.

«See on revolutsiooniline samm Vene postiteenuste tehnoloogias ning hea näide sellest, kuidas erakapital võib luua märkimisväärseid edasiminekuid efektiivsuse osas kogu ühiskonnas,» rääkis Solodkin. «Samuti on see tähtis selleks, et maailma suurimad e-kaubandusettevõtted ja kataloogikaubamajad siseneksid Vene turule.»

CPCR Expressi teised teenused katavad hetkel rohkem kui 3000 asulat üle terve riigi. Firma on saanud ka tiitli parim ettevõte Venemaal.

«Tehingu näol on tegu olulise sammuga meie ettevõtte jaoks, sest see võimaldab rakendada kontseptsiooni uuel turul ning näidata et, pakiautomaadid on postitehnoloogia tulevik,» sõnas Smartposti tegevjuht Arno Kütt.

Kütt selgitas, et firma eesmärk on lisaks tark- ja riistvara süsteemidele eksportida toimivat ärimudelit.

Smartposti võrgustik koosneb Eestis 36 pakiautomaadist ja on toiminud aasta aega. Teenust oli 2009. aasta lõpuks kasutanud ligikaudu 65 000 inimest ehk viis protsenti rahvastikust ning saadetud pakkide arv neljakordistunud. Smartpost pälvis ka auhinna «Aasta logistikategu 2009».


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles