Abilinnapea saatus selgub homseks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Agasild ja Janika Kivistik
Ardo Agasild ja Janika Kivistik Foto: Elmo Riig / montaaž

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Viljandi osakonna juhid otsustavad täna õhtul, kas seni abilinnapeaks olnud Ardo Agasillal võimaldatakse oma ametis jätkata või pannakse tema asemele praegu Paalalinna kooli õppejuhatajana töötav Janika Kivistik.

Viljandis valimised võitnud IRL-i linnapeakandidaat Ando Kiviberg märkis, et koalitsioonileping sotsiaaldemokraatidega on kavas lähiajal allkirjastada ning enne seda tahetakse abilinnapeade kandidaadid paika panna. "Meie osakonna juhatus tuleb täna õhtul kokku ja teeb otsuse. Seega oleme hommikuks targemad," sõnas ta.

Kiviberg ei soostunud avaldama nimesid, keda nende erakond tulevase abilinnapeana kaalub, kuid möönis, et kaalul on kaks persooni. Sakala andmetel seisneb küsimus selles, kas seni abilinnapea tööd teinud Ardo Agasillal lubatakse jätkata või vahetatakse ta kellegi teise vastu välja. Kui peaks otsustatama teise variandi kasuks, tõuseb suure tõenäosusega päevakorrale Janika Kivistiku nimi.

Valimiskampaania algul käis IRL Ardo Agasilla välja kui potentsiaalse volikogu esimehe kandidaadi. Sellelt kohalt tuli tal aga taanduda, kui oli ilmsiks tulnud tema sündsusetu käitumine suvistel hansapäevadel Saksamaal Herfordis. Nimelt väitsid ansambli Paabel liikmed, et abilinnapea kippus ühel nende vabaõhukontserdil purjuspäi esinejate sekka ning püüdis neile lihapirukaid suhu toppida.

Lisaks IRL-i ablinnapeale hakkab uues linnavalitsuses tööle ka sotsiaaldemokraatide linnapea, kelle nimi selgub samuti homme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles