Artur Talvik: demokraatiat on võimalik ravida

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stsenarist, produtsent, lavastaja ja kodanikuaktivist Artur Talvik on veendunud, et Eestis leidub julgeid kodanikke. Neid on vaja lihtsalt toetada ja pisut tagant tõugata.
Stsenarist, produtsent, lavastaja ja kodanikuaktivist Artur Talvik on veendunud, et Eestis leidub julgeid kodanikke. Neid on vaja lihtsalt toetada ja pisut tagant tõugata. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peeter Vihma ja Artur Talviku jõuline ja mõjus dokumentaalfilm «Okupeeri oma müür» otsib vastust küsimusele, kas kodanikuühiskond on Eestis üldse võimalik.

Paari aasta jooksul on jälgitud kolme Eesti kogukonda. Luubi all on võitlused Pühajärve põhikooli, Tuhala nõiakaevu ja internetivabaduse eest. Kõrvale pannakse Occupy Wall Street, piraadiparteid ja rohujuuretasandi liikumine Islandil. Selgub, et kõik on omavahel seotud.

Artur Talvik, teie värske film sai väga kirglik. Teema on teil kohe kindlasti tugevalt südames – muidu niisugust ei tee. Mis seda lugu õieti tegema ärgitas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles