Tulevik kukutas võiduga liiga liidri

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt pärineb varasemalt kohtumiselt.
Pilt pärineb varasemalt kohtumiselt. Foto: Janica Sepp

Pühapäeval Viljandi staadionil peetud Eesti jalgpallimeistrivõistluste esiliiga kohtumises võitis Tulevik 3:1 senist tabeliliidrit Jõhi Lokomotivi, kes kaotatud mängu tõttu loovutas pikalt hoitud liidripositsiooni Levadia duublile.

Viljandi meeskonna juhendaja Aivar Lillevere sõnul näitas meeskond üle hulga aja sellist mängu, nagu talt oodatakse, ning see kajastub ka tulemuses.

«Meil oli hea päev, kui ründajad olid resultatiivsed, keskväli toimis kenasti ning suutsime palli liigutada ja vallata,» kõneles treener.

Tema sõnul kulges kohtumine turniiritabelit silmas pidades küll mõneti loogika vastaselt, ent seda tuleb jalgpallis päris sageli ette. Ta lükkas ümber väite, nagu oleks külalised tulnud Viljandisse nii-öelda sirge põlvega võitu vormistama.

«Lokomotiv loovutas liidripositsiooni — neil oli, mille nimel pingutada,» arutles Lillevere ja tunnustas hea mängu eest enda juhendatavat meeskonda.

Viljandi Tulevik asus pühapäeval mängu juhtima juba 13. minutil Roger Teori tabamusest. Seitse minutit hiljem oli resultatiivne Rainer Peips, kes viis võõrustajad 2:0 juhtima.

Külalismeeskond alustas teist poolaega küll mõnevõrra aktiivsemalt ning vähendas 52. minutil kaotusseisu minimaalseks, ent juba kolm minutit hiljem taastas Tulevik kaheväravalise eduseisus. Rasmus Luhakoodri tabamus andis mänguseisuks 3:1. Selle tulemusega kohtumine lõppeski. Tulevikule oli see hooaja 12. võiduga lõppenud kohtumine ning Lokomotivile aasta seitsmes kaotus.

Viljandi Tulevik kindlustas turniiritabelis oma seitsmendat positsiooni, mis säästaks meeskonda liigast väljalangemise mängudest põhihooaja järel. Turniiritabelisse 45 punkti kogunud Tuleviku lähim ohustaja sellel positsioonil on Vändra JK Vaprus, kes tegi viimases voorus 1:1 viigi FC Flora duubliga.

Meistrivõistluste esiliigas on pidada veel kaks vooru. Tulevik mängib 3. novembril võõrsil FC Levadia teise meeskonnaga ning lõpetab põhiturniiri 10. novembril Viljandi staadionil mänguga Tartu SK 10 vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles