Viljandi noormehed pälvisid õlletehase stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A. Le Coqi juht Tarmo Noop
A. Le Coqi juht Tarmo Noop Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval said Viljandist pärit kutseõppurid Rein Saetalu ja Siim Sankovski Tartus A. Le Coqi õlletehases kätte stipendiumi koguväärtuses 5200 eurot.

Toetus jaguneb kahe õpilase vahel võrdselt. Mõlemad stipendiaadid õpivad mehhatroonika eriala, Rein Saetalu Võrumaa ja Siim Sankovski Tartu kutsehariduskeskuses. Stipendium määrati kokkuleppel, et kui õlletehasel on pärast noormeeste lõpetamist tööjõudu vaja, peavad nad vähemalt ühe aasta seal töötama. «Mul on kohustus pärast kooli lõpetamist nendega ühendust võtta,» selgitas Saetalu.

Stipendium on mõeldud õpingute toetamiseks ja selle kasutamisega peab kaasnema aruandlus. Siim Sankovski ütles, et pärast kooli A. le Coqi sugusesse suurfirmasse tööle minna oleks päris hea võimalus.

Tehase juhi Tarmo Noobi sõnade kohaselt hakkas A. Le Coq stipendiumeid välja andma aastaid tagasi, kui tööturul oli puudus andekatest tehnoloogidest. Kuigi praegu seal oskustööjõust enam puudust ei ole, jätkab õlletehas iga-aastast stipendiumide väljamaksmist.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles