Sada eluaastat ei takista kogu perele kartuleid koorimast

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selma Varblane peab oma pika ea saladuseks tegusat eluviisi.
Selma Varblane peab oma pika ea saladuseks tegusat eluviisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile tähistas oma sajandat sünnipäeva Sammaste külas elav Selma Varblane. Tähtpäeva puhul käisid valla esindajad Lillaku talus õnnitlusi jagamas ning kohvi ja kooki mekkimas.

Kui vallavanem Andres Rõigase ja sotsiaaltöötaja Monika Errelisega tuppa astusime, oli Selma end juba kenasti diivanile istuma seadnud. Jutulõnga otsa võttis enda kätte siiski sünnipäevalapse tütar Aime Kiik. Kuigi Selma tervis olevat väga hea ning peale vitamiinide ja igaõhtuse kohustusliku viinapitsikese ta muud vormis püsimiseks ei vajavat, on aastatega kuulmine väga kehvaks jäänud.

Kogu elu ränka tööd teinud Selma Varblane on sündinud Penujas. Viljandisse tuli ta elama õitsvas noorukieas. Siit leidis ta endale abikaasa ning neil sündis viis last: kolm poega ja kaks tütart. Keerulistel aegadel tuli kraavipervelt lehmadele heina niita ning perele rõivadki selga õmmelda. Kahjuks võttis mehe tema parimas eas tuberkuloos ning ka pojad on manala teele läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles