Valuoja oru ebatsuugad saest siiski ei pääse

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa Valuoja oru nõlval kasvavatest ebatsuugadest läheb halva seisukorra tõttu mahavõtmisele.
Suur osa Valuoja oru nõlval kasvavatest ebatsuugadest läheb halva seisukorra tõttu mahavõtmisele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus teatas oktoobri algul, et linnakodanike avaldusest ajendatuna saetakse Valuoja orus maha ebatsuugade salk. Linnajuhtide poole pöördunud inimesed ei soovi aga puude langetamist, vaid tahaksid vabaneda nende otsas elavatest varestest.

Linnaelanike hääletoru Ülle Raudla sõnul pöördusid kodanikud 1. juulil kirjalikult linnavalitsuse poole, et juhtida tähelepanu kahjustatud ebatsuugasalule, kuid nad avaldasid soovi, et puid kutsutaks hooldama ja mõistlikult harvendama väljaõppe saanud spetsialist.

«See igihaljas puudegrupp on pilkupüüdev maastikukujunduselement, sest lehtpuuvormid on orus niigi ülekaalus,» sõnas Raudla. «Meie ettepanek on pärast lehtede langemist pesad maha lõhkuda ning kevadel vareseid surveveega peletada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles