Sügiskülm näksas talviselt

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala alguse öödel valitses Eestis väga külm ilm, mis tõi kaasa selle sügise külmarekordid.
Nädala alguse öödel valitses Eestis väga külm ilm, mis tõi kaasa selle sügise külmarekordid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala alguse öödel valitses Eestis väga külm ilm, mis tõi kaasa selle sügise külmarekordid.

Keskkonnaagentuuri ilmavaatluste osakonna peaspetsialist Külli Loodla ütles, et kõige külmem oli teisipäeva varahommikul kella nelja ja kuue vahel Raplamaal Kuusikul, kus õhutemperatuur alanes —8,3 kraadini.

Viljandi ilmajaam mõõtis krõbedaima külma esmaspäeva hommikul kella seitsme ja kaheksa vahel: täpselt —7 pügalat.

Tavapärast õhutemperatuuri mõõdetakse kahe meetri kõrgusel, kuid lumeta ajal jälgivad ilmajaamad ka kahe sentimeetri kõrgust õhukihti, kus sageli langeb temperatuur madalamale. Seal, maapinna lähedal, registreeris teisipäeval miinimumi Tartumaal asuv Tõravere ilmajaam: —10,8 kraadi. Viljandi jaam mõõtis samas õhukihis —8,4 kraadi.

Oktoobrikuu tavapärase õhutemperatuuri külmarekord püsib löömata 1926. aasta 26. oktoobrist: Jõgeva ilmajaam mõõtis —18,5 kraadi. Viljandi äärmusena on 2002. aasta 22. oktoobrist kirjas —13 kraadi.

Kõige kõrgemale on sel kuul õhutemperatuur tõusnud 1981. aasta 2. oktoobril Pärnus: 22,4 kraadini. Viljandi jaam mõõtis samal päeval rekordiks 21,5 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles