Võõramaalasi kodustades tasub olla ettevaatlik

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdlehine roos on kaunis õitseja ja tema maitsvad marjadki on pilkupüüdvad. Paraku tuleb tema aeda toomisega olla ettevaatlik, sest juurevõsu teel levides võib ta muutuda suureks nuhtluseks.
Kurdlehine roos on kaunis õitseja ja tema maitsvad marjadki on pilkupüüdvad. Paraku tuleb tema aeda toomisega olla ettevaatlik, sest juurevõsu teel levides võib ta muutuda suureks nuhtluseks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Loodi küla lähedal Risttee talu taimeaeda pidav Karin Peebu manitseb tundmatuid liike kasvatades silmas pidama, et need nuhtluseks ei kujuneks.

Taimi on Eestisse sisse toodud juba umbes kaheksa sajandit. Uusi liike ja sorte on soovitud kasvatada koduaias, põllul ja teaduslikes katsetes. Pärast riigi taasiseseisvumist on taimede sissevool märgatavalt suurenenud: igal aastal jõuab meile sadu uusi võõrliike. Juba praegu ületab Eestis kasvavate võõrliikide arv kodumaiseid mitu korda.

Agressiivsed külalised

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles