Ministeerium ootab aasta kodaniku kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kul.ee

Kultuuriminister Rein Lang kuulutas välja konkursi, et leida aasta kodaniku kandidaate. Tänavuse kodanikupäeva moto on «Kodanik loob ja hoiab kultuuripärandit», mis viitab kultuuripärandi väärtustamist käsitlevale teema-aastale.

Aunimetusega tunnustatakse tegusa ja Eesti ühiskonna suhtes hoolivana silma paistnud inimesi. Tiitlile saavad kandideerida Eesti alalised elanikud ning kandidaate võivad esitada kõik soovijad. Taotluses tuleb põhjendada kandidaadi sobivust ja seost motoga. Samuti peab kandidaat vastama aasta kodaniku statuudi tingimustele.

Aasta kodanik kuulutatakse välja 29. novembril.Selle aunimetuse andmise traditsioon sai alguse kümne aasta eest, mil tiitli pälvis Lennart Meri.

Kodanikupäev on 26. novembril ja see on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele.

Aasta kodaniku kandidatuuri saab esitada elektronposti aadressil aastakodanik@kul.ee või kultuuriministeeriumi aadressil Suur-Karja 23, 15076 Tallinn. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 18. november.

Vaata lisa aasta kodaniku aunimetuse ja statuudi kohta siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles