Vooluvõrku jõudev ülepinge hävitab Soomaa rahvuspargi veerel inimeste vara

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Elektrilevi töötajatel pole tänini aimu, mis põhjusel on Kõpust Soomaa piiri poole jäävatesse küladesse mitmel korral jõudnud ülepinge ning hävitanud kümnete tuhandete eurode eest kodumasinad.

Saare külas elaval Katrin Toomel on vähem kui aasta jooksul tulnud koduelektroonikat uuendada kolmel korral. Kaks korda on ta pidanud ostma uue katlamaja sisseseade ning elektrifirma komisjon on otsustanud tema kulutused kompenseerida. Mõlemal korral oli ülepingest tekkinud kahju umbes 4500 eurot. Viimatise korra kahjunõuet pole Toome jõudnud veel esitada.

Samasuguseid lugusid võib Kõpu ja Tipu vahele jäävatest taludest leida hulga. On peresid, kes on tänavu sügisel lühikese aja jooksul jäänud ülepinge tõttu ilma peaaegu kõigist elektriseadmetest. On juhtunud, et elektriseadmed on lausa leegiga põlema läinud või pauguga purunenud. Kodust lahkudes võtab enamik selles piirkonnas elavaid inimesi kogu majapidamistest elektri välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles