Loominguline proovikivi on kuraatorile puhas rõõm

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala keskuse kuraator Laineli Parrest leiab, et Viljandi väärib päris tõelist esindusgaleriid.
Sakala keskuse kuraator Laineli Parrest leiab, et Viljandi väärib päris tõelist esindusgaleriid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuraator Laineli Parrest ütleb, et tema tööpäevad on väga erinevad, ent ühes siiski sarnased: hommikul Sakala keskusesse jõudnud, astub ta läbi jalutussaalist, vaatab, et pildid oleksid otse, läheb kabinetti ning lülitab sisse arvuti. Kirjakastis on alati mõni küsimus ja teinekord kaebuski.

Sakala keskuses on kuraator ametis poole kohaga ning seetõttu pidevas ajapuuduses. Ta unistab täiskoormusest, et jõuaks pooleli olevaid projekte rahulikult lõpetada. Neljatunniste tööpäevade sees on oma koht ka koosolekutel, mis otse kunstiga tegelemise aega veelgi lühendavad.

«Kõrval majas asuvasse linnagaleriisse jõuan harvem, kuid seni on sujunud meeldiv koostöö Maire Killariga. Tema hoiab hea haldjana näitustel silma peal,» kiidab kuraator raamatukogu teenindusjuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles