Sõber tool tõi suurelt festivalilt teise koha

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor filmilooja Piret Alvre sai lühifilmiga «Sõber» nädalavahetusel Tallinna kinos Artis peetud Eesti 45. harrastusfilmide festivalil oma vanuseklassis teise koha.
Noor filmilooja Piret Alvre sai lühifilmiga «Sõber» nädalavahetusel Tallinna kinos Artis peetud Eesti 45. harrastusfilmide festivalil oma vanuseklassis teise koha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Noor filmilooja Piret Alvre sai lühifilmiga «Sõber» nädalavahetusel Tallinna kinos Artis peetud Eesti 45. harrastusfilmide festivalil oma vanuseklassis teise koha.


Kuni 18-aastaste autorite seas võistelnud Piret Alvre sai filmi idee oma ema kabinetis ratastega toolis istudes.



«Hakkasin sügavamalt mõtlema nende kontoriinimeste peale, kes pidevalt istuvad sellistes toolides ning on sinna nagu aheldatud,» selgitas Alvre. «Mõtlesin, mida nad võiksid teha nende toolidega pärast tööd, ning film räägibki sõprusest inimese ja tooli vahel.»



Neli minutit vältav lugu on ühe autori looming alates ideest kuni teostuseni. Film on jäädvustatud käsikaameraga ning selles leidub veidi ka animatsiooni.


Eesti filmiamatööride liidu juhatuse esimees Jaak Järvine ütles, et see on üle mitme aasta edukas Viljandimaa noore autori esinemine.



«Film on läbinisti kujundlik,» lausus Järvine. «Kujundiks on sedapuhku tütarlapse ja igapäevase töövahendi tooli lahutamatu side kõigis tegevustes.»



Harrastusfilmide festivalil osales 97 filmi.



«Sõber» on Piret Alvre seitsmes film ning auhindu on ta pälvinud varemgi. Tiigrihüppe sihtasutuse ja mittetulundusühingu Nukufilm korraldatud animafilmide võistluse «90» võitis ta tööga «Kosmilise elu otsinguil», mis kõneleb eri tsivilisatsioonide ühisolemisest Eestis. Haridus- ja teadusministeeriumi ning finantsinspektsiooni lühifilmivõistlusel «Mina ja raha» pälvis Piret Alvre vanemas vanuserühmas teise koha.



Et Eesti kunstiakadeemia pole paar aastat animatsiooni erialale uusi üliõpilasi vastu võtnud, plaanib piiga multimeediat õppima minna Taani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles