Spordiarst räägib noortespordist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval kell 13 algab Viljandi linnaraamatukogu kolmandal korrusel asuvas linnagaleriis tunnustatud spordiarsti Gunnar Männiku loeng «Spordimeditsiin laste spordis».


Loengule on oodatud vähemalt kolm korda nädalas treenivate laste vanemad, kes tahavad oma lastele sportlaseteel toeks olla, teada rohkem nii vigastuste ennetamisest kui ravist ja kordusvigastuste ärahoidmisest.

Juttu tuleb aktiivselt ja suurtel koormustel treenivate laste terviseprobleemidest: kuidas ära tunda üleväsimust; kuidas ja millal alustada treenimist kergemate ja raskemate külmetushaiguste järel ning kuidas toiduvalikuga aidata kaasa füüsilisele sooritusele.

Gunnar Männik on avaldanud mahukaima eestikeelse spordivigastustest kõneleva käsiraamatu, millest saavad abi sportlased, treenerid ja taustajõud. Raamat keskendub algul jalgpallile, ülejäänu on üldkasutatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles