Matkad meelitavad ratta selga istuma

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi rattaklubi kutsub kõiki taas osalema jalgrattamatkadel.
Viljandi rattaklubi kutsub kõiki taas osalema jalgrattamatkadel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel pühapäeval on põhjust oma jalgratas talvekorterist välja ajada, sest pihta hakkavad Viljandimaal tavapäraseks saanud rattamatkad.


Esimese matka kontrollpunkt on Saarepeedi vallas Varesemägedes ning osalejaid oodatakse seal nagu varasematelgi aastatel kella 11—14.



Tänavu korraldab Viljandi rattaklubi kevadel üheksa matka ning sügisel lisandub neid veel kaheksa. Kõik need, kes võtavad osa vähemalt 12 matkast, saavad sügisel osaleda loosimisel, kus peaauhind on jalgratas.



Rattaklubi tuletab matkajatele meelde, et ettevõtmise eesmärk on rahvast liikuma ärgitada, seepärast tuleks sõprade ja pereliikmete matkakaardid koju jätta, kui nood mõnel pühapäeval üritusel osaleda ei saa. Kontrollpunktis saab üks inimene templi saamiseks esitada ainult ühe kaardi.



Matkad eri pikkusega

Sihtkohtade seas on nii varasematest aastatest tuttavaid paiku kui selliseid, kuhu puhkepäevamatkadel osalejatel pole seni olnud põhjust sõita. Ka kontrollpunktide kaugused Viljandist on erinevad: kui näiteks siit Varesemägedesse ja sealt tagasi jõudmiseks tuleb vändata vähem kui paarkümmend kilomeetrit, siis mõnel pühapäeval võib distants kujuneda ka poole pikemaks.



Tulemas Mulgi maraton

Matkad annavad Viljandi rattahooajale avalöögi, kuid juba vähem kui kuu aja pärast, 16. mail, jõuab kätte ka maakonna suurim rattaüritus Mulgi maraton.


«Eks matkad ole hea võimalus maratoniks treenida,» lausus Viljandi rattaklubi president Loit Kivistik.



Nagu tavaliselt, pakuvad korraldajad maratonil sõidurõõmu nii neile, kes tahavad end proovile panna pikal, 55-kilomeetrisel distantsil, kui neile, kes soovivad sõita poolmaratoni ehk ligi 30 kilomeetrit.



Üritus koliti mai keskpaika

Erinevalt mitmest varasemast aastast pole Mulgi rattamaraton tänavu Elioni maratonide sarja avavõistlus, vaid kavas teise etapina. Ettevõtmise kuupäev on nihkunud mai algusest kuu keskele.



Loit Kivistiku sõnul on muudatus tingitud sellest, et muidu oleks maraton sattunud ümber Viljandi järve jooksule liiga lähedale.



«Oleksime pidanud maratoni stardi andma järvejooksust ainult päev hiljem,» nentis ta. «See ei oleks meeldinud paljudele spordisõpradele, kes soovivad osaleda mõlemal võistlusel.»



Mulgi rattamaratoni start on 16. mail kell 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles