Eesti metsades algas raierahu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toonekurg metsas.
Toonekurg metsas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) kuulutas riigilaantes metslindude ja -loomade pesitsusaja tõttu välja kahekuulise raierahu ning kutsub ka erametsade omanikke loodusringi austama.


RMK juhatuse liikme Tavo Uuetalu sõnul kestab riigimetsades raierahu 15. juunini.

«Raierahu eesmärk on kaitsta ennekõike vanades okaspuumetsades elutsevaid õõnespesitsejaid linde, nagu kakud ja kullilised, ning ka maaspesitsevaid kanalisi. Et puumahlad jooksevad ja koor on lahti, pole praegu metsateoks niikuinii sobiv aeg,» rääkis Uuetalu.

Tavo Uuetalu ütlemist mööda ei tähenda raierahu, et talumees ei võiks oma lepikust küttepuid teha, sest seal pesitsevad pigem põõsalinnud, kelle järelkasvu väike ragistamine ei sega.

Paralleelselt raierahu kehtestamisega alustas RMK terve suve kestvaid metsamajandustöid, nagu metsade uuendamine ja noorendike hooldamine. Tänavu suvehooajal on 28 000 hektari noore metsa hooldamisega ametis ligi 2500 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles