Viljandi saab puhtamaks

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks koht, mis maikampaania ajal peaks puhtaks saama, on tervisekeskuse taga asuv õunaaed.
Üks koht, mis maikampaania ajal peaks puhtaks saama, on tervisekeskuse taga asuv õunaaed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Osalt üleriigilisest kampaaniast kantuna, osalt lihtsalt patriotismist kutsub Viljandi linnavalitsus elanikke üles linna rämpsust koristama.


Teiste seas ei tee pelgalt sõnu, vaid lähevad eeskuju näitama linnavalitsuse töötajad. Linnamajandusameti juhtaja Priit Vihuri ütles, et nad võtavad ette Kaevumäe ja Teise Kirsimäe vahelise vallikraavi.



«Meie ei lähe 1. mail, see on ikkagi püha ning ümber Viljandi järve jooksu päev,» lausus ta. «Meie ettevõtmine on plaanis 29. aprilli õhtul.»



Plaan on nimetatud ala leherämpsust ja okstest puhastada ning kokku koguda ka kivid. Kui palju ametnikke talgutele läheb, Vihuri veel öelda ei osanud.


Ta nentis, et varasematel aastatel ei ole linnavalitsus kampaania korras kevadtalguid koordineerinud.



«Kedagi spetsiaalselt meelitanud ja üles kutsunud me seni pole,» nentis Vihuri. «Viljandlased on üldiselt teadlikud ja hoiavad ise oma elukoha ümbruse korras või võtavad isekeskis talgud ette. Aga tänavu oli avalik huvi suurem, meie käest uuriti korduvalt, kuidas osaleda, ja nii läksime kaasa.»



Linnamajandusameti peaspetsialist Kaidi Braun ütles, et 1. mai talguteks on praegu välja vaadatud kaheksa kohta, mis vajaksid kas koristamist või muul moel värskendamist. Nii näiteks on kavas raiuda võsa Viljandi järve matkaraja äärest.



Braun nentis, et kahjuks pole linnavalitsusel võimalust tegijaile töövahendeid ja talgutoitu pakkuda.



«Hoolitseme selle eest, et kogutud praht saab kiiresti ära veetud,» lubas ta. «Tehtud tegu on parim tunnustus!»



Peaspetsialist rääkis, et linnavalitsusega on kevadise koristustöö asjus palju huvilisi ühendust võtnud. Nende seas on nii üksikisikuid kui sõpruskondi ja teisi ühendusi.



«Linn näeks hea meelega, et ka koolid tuleksid rohkem appi. Abikäed on igati teretulnud linnastaadionil ja Viljandi järve äärsel alal,» kõneles peaspetsialist. «Ettevõtted ning asutused võiksid takseerida oma majade ümbrust ja seda korrastada. Seegi oleks suur ja tubli tegu.»



Braun märkis, et kui oma õpi-, töö- või elupaiga ümbrus on kombes, peaks talgute objekti valima avalikust huvist lähtudes.



«Nii saaks korda eelkõige need kohad, mis on meil kõigil iga päev kõige rohkem silma all,» lausus ta. «Tööst saadud rõõmu jaguks siis ka teistele linlastele ning meie linna külalistele.»



Kohtade valikuks ja talguliste koordineerimiseks palub linnavalitsus enne aprilli lõppu linnamajandusametiga ühendust võtta.



«Kui päästeametiga on kokku lepitud ja vastutav isik nimetatud, on võimalik leheprahti ka kohapeal põletada,» ütles Kaidi Braun. «Näiteks saaks seda korraldada Uueveskil, lossimägedes ja muudes sellistes kohtades, mis ei asu südalinnas ja elurajoonide keskel.»



Ta lisas, et linnamajandusameti veendumuse kohaselt ei ole kevadkoristus linnas ainult 1. mai teema.



«Ehk on teotahtelisi abilisi rohkem, kui talguline saab ise endale valida kõige sobivama tööaja ning meelepärasema objekti,» leidis ta. «Küll on linnamajandusametil suur soov, et meile enne oma plaanidest teada antaks. Siis saame tagada, et kogutud praht ei jää päevadeks või lausa teadmata ajaks niisama ootele, vaid saame korraldada selle nõuetekohase äraveo.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles