Linnajuhid selgitavad linnarahvale koolivõrgu reformi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnajuhid Kalle Jents ja Tarmo Loodus hakkavad rahvale koolivõrgu uuendamise kava selgitama.
Viljandi linnajuhid Kalle Jents ja Tarmo Loodus hakkavad rahvale koolivõrgu uuendamise kava selgitama. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnajuhid kohtuvad täna kultuurimajas, et selgitada koolivõrgu ümberkorraldamist ja loodava gümnaasiumi lähtekohti.


Esmaspäeval, 19. aprillil kell 17 on Viljandi kultuurimaja saalis linnavolikogu ja linnavalitsuse kohtumine linnarahvaga koolivõrgu ümberkorraldamise vajalikkuse ja võimalikkuse ning kavandatava ühe gümnaasiumi loomise teemadel. Kohtumisele oodatakse kõiki asjast huvitatud inimesi, kes soovivad saada selgitusi ja vastuseid tekkinud küsimustele.

Linnavolikogu esimees Tarmo Loodus rääkis, et volikogu on algatanud koolivõrguteemalise arutelu eesmärgiga tagada Viljandi noortele uuest õppekavast tulenevad õppimisvõimalused. «Uute õppekavade rakendumine põhikoolis ja gümnaasiumis esitab meie koolidele teistsugused nõudmised, mille täitmine tänase koolivõrgu tingimustes on keeruline,» lausus Tarmo Loodus.

Linnapea Kalle Jents lisas, et linnavalitsus esitab aprillikuu istungile koolivõrgu ümberkorraldamise kava, et volikogu saaks teemat sisuliselt arutada.

Paari nädala jooksul on linnajuhtidel olnud mitu kohtumist ja arutelu õpetajate ja noorte endiga ning lastevanematega, et iga soovija saaks arvamust avaldada, küsida ja saada selgitusi.

Reedel, 16. aprillil tutvusid linnavolikogu ja linnavalitsuse, haridus- ja teadusministeeriumi ning linna üldhariduskoolide õpetajate, õpilasesinduste ja hoolekogude esindajad Soome Järvenpää gümnaasiumi koolihoone ja õppetöö korraldusega.

Linnavalitsus on õpilaste arvu põhjalikult analüüsinud. Kavandatava gümnaasiumi tarvis on ettevalmistamisel koolivõrgu ümberkorraldamise ajakava, uue kooli põhimäärus, õppesuunad ja valikained ning haridus- ja teadusministeeriumiga sõlmitava eellepingu tingimused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles