Kudemisajal kehtivad püügikeelud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaministeerium tuletab kalastajatele meelde, et alanud on kalade kevadine kudemisaeg, mistõttu on mõne kalaliigi püük praegu keelatud.


Et keskkonnainspektsioon puutub oma töös päevast päeva kokku ebaseaduslikult püügile pandud püüniste ja kalapüügikeeldude vastu eksivate kalastajatega, tuletab keskkonnaministeerium meelde, et kalapüügieeskirjadega kehtivad kevadperioodil mõne kalaliigi puhul püügikeelud.

Näiteks on haugi keelatud püüda Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves 15. maini. Teistes siseveekogudes, välja arvatud Võrtsjärves, kestab haugipüügikeeld aga 10. maini. Võrtsjärves ja meres on haugi keelatud püüda 30. aprillini.

Koha ei tohi Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves püüda 15. maist 15. juunini, teistes siseveekogudes aga 15. aprillist 15. juunini.

Kevadine vimmapüügikeeld kehtib vaid Kunda, Selja, Loobu, Valgejõe, Jägala, Pirita, Vääna, Keila, Vasalemma, Vihterpalu, Kasari (koos lisajõgedega), Paadremaa, Audru, Pärnu, Sauga ja Reiu jões 10. maist 20. juunini.

Latikapüügi keeluajaks Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves on ajavahemik 15. maist 15. juunini, teistes siseveekogudes aga 1. maist 20. juunini. Latika puhul on keeluajal siiski lubatud püük lihtkäsiõngega Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves ning lihtkäsiõnge, käsiõnge ja põhjaõngega teistes siseveekogudes. Võrtsjärves latikapüügi keeluaega ei ole.

Lestapüügikeeld Soome lahel kehtib alates 15. veebruarist 31. maini ning teistel merealadel 15. veebruarist 15. maini.

Kalapüügikeeldude puhul tuleb arvestada seda, et keeldudes mainitud lõpukuupäevad on alati kaasa arvatud.

Kalapüügikeelud on mõeldud selleks, et kalad saaksid rahulikult ära kudeda ja anda panuse kalavaru säilimisse.

Keskkonnaministeerium soovitab alati enne kalastama minekut tutvuda kehtivate kalapüügipiirangutega. Kalapüügieeskiri on kättesaadav keskkonnaministeeriumi kodulehe aadressil http://www.envir.ee/2111.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles