Õpilased väitlevad Olustveres

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval ja pühapäeval väitlevad koolinoored Olustveres üle-eestilisel  väitlusturniiril kahel teemal: «Kodumaise toidu eelistamine välismaise ees on põhjendatud» ja «Euroopa Liit peaks põllumajandustoetused kaotama».



Ühena kohtunikest hindab finaalis noorte esinemist põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Ministri sõnul on põllumajanduse ja maaelu teemal väitlemine tänuväärt ettevõtmine, arvestades, et põllumajandus on üks innovatiivsemaid majandusharusid ning ka sellealased teadmised tuleb noorteni viia.

Turniiri eelvoorud peetakse laupäeval ja pühapäeva ennelõunal Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis ning finaal pühapäeval kell 15.15 Olustvere lossis.

Põllumajandusministeeriumi ja Eesti väitlusseltsi koostöös korraldati maaelu ja toidu teemadel väitluskoolitusi juba eelmisel aastal kahekümnes koolis üle Eesti. Koolitustel osales kokku ligi 650 õpilast.

Põllumajandusministeerium korraldab noortele mõeldud üritusi egiidi all «Maal on mõnus» seitsmendat aastat. Varem on olnud essee-, joonistus-, foto-, luule- ja projektivõistlus. Nende eesmärk on suunata noori mõtlema maaelu teemadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles