Kevadine lumememmefotode võistlus tõi palju leidlikke pilte

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Lumetõuk Abjast." Pildistatud 21. mail.
"Lumetõuk Abjast." Pildistatud 21. mail. Foto: Veronica Pajo ja Terje Tõnisson

Aprilli keskel kuulutas «Sakala» välja kevadiste lumememmede pildistamise võistluse ning 26. mail selgusid selle paremad.

«Sakala» lumememmetoimetus kutsus aprillis ja mais üles lumememmi valmistama. Tänu pikale ja lumerohkele talvele ning mais saabunud suvesoojast hoolimata oli lumi visa sulama. Võimalik, et isegi praegu leiaks hea õnne korral mõnes eriti varjulises kohas laigukese talvemälestust.

Kui lume tuleku ajal või keset talve pole lumememmes midagi erilist, siis aprillis ja mais on lood teised. Eriti veel lehekuul, kui õhusoe kerkis sisemaal 25—28 kraadini ning näiteks turbamullane maapind Narva-Jõesuu ilmajaama vaatlusplatsil kuumenes ühel päeval lauspäikese käes suisa 50,6 kraadini.

173 pilti

Meeldiva üllatusena kujunes osavõtt võistlusest agaraks: mitmelt poolt saadeti 173 pilti, peale Eesti paikade tuli üks Soomestki. Esimene pilt pärines 1. aprillist, viimane oli üles võetud 22. mail.

Ka vaatajate huvi oli suur. 26. maiks ehk parimate piltide selgitamise päevaks oli «Sakala» veebiküljel asuvat memmede galeriid vaadatud tublisti üle 10 000 korra.

Piltide arvu me osaleja kohta ei piiranud ja nõnda oli neid, kes rõõmustasid meid mitme fotoga. Lumememm ei tarvitsenud olla suur, pigem võis tähelepanu köita tavatu asukoht, kus ta pildistamise ajal paiknes.

Nii jõudsidki toimetusse fotod lumememmest lõkke kõrval, lillede keskel, puuokstel, linnaliikluses, rannas, terviserajal, koera kaisus, postkasti peal ja kus kõik veel.

Osa lumememmi oli üsna omapärase kuju ja lisanditega. Pole ju tavaline kõhuli või selili lebav lumemees, oksal roniv lumetõuk, muru uudistav lumesiil või koletislik lumeolend. Fantaasiat jagus osalejail küllaga.

Kõigi fotodega saab endiselt tutvuda siin «Sakala» veebiküljel.

Kevadise lumememmefotode võistluse paremate selgitamine oli äärmiselt keeruline, sest huvitavaid pilte oli palju. Me ei pidanud niivõrd tähtsaks foto kvaliteeti, kuivõrd seda, mis seal on kujutatud. Ka allkiri andis pildile jumet.

Kaheksa auhinda

Otsustasime nimetada ühe võitja ning ülejäänud seitse auhinda loosisime välja ilma paremusjärjestuseta. Me ei tahtnud heade toetajate auhindu paremusjärjestusse panna ja seitset kohta olnuks väga keeruline selgitada, sest juba esikohale kandideeris kolm fotot.

Langetasime ühtlasi otsuse, et üks autor saab ühe auhinna, kuigi tal võib olla teisigi suurepäraseid pilte. Nagu lubatud, on auhinnad magusad, ning lisaks pani üks toetaja välja juustuvaliku.

PAREMAD

Võistlusel anti välja kaheksa auhinda: üks esikoha eest ja teised ilma paremusjärjestuseta. Kõik võidupildid leiab siit kahelt leheküljelt.

• Kevadise lumememmevõistluse võitja Helena Jallai saab «Sakala» lumememmetoimkonnalt maiustusekarbid Witor’s Exclusive Pralines ja GuyLian Belgian Classics. Esikoha tõi pilt galeriis järjekorranumbriga 1.

• Ilmar Roosmaale läheb kastitäis Tere firma toodetud Emma vanillikohukesi. Auhinna tõi pilt nr 44.

• Gaida Jaksonile läheb Männimäe Selveri antud Kalevi assortiikarp Finest Pralines. Auhinna tõi pilt nr 53.

• Veronica Pajo ja Terje Tõnisson saavad Vilmas valmistatud Kalevi kohupiima-küpsisetordi martsipaniga. Auhinna tõi pilt nr 172.

• Piret Eensoo võitis samalt toimkonnalt Ferrero Raffaello maiusekomplekti. Auhinna tõi pilt nr 153.

• Ülle Miil saab E-Piima meenekomplekti, milles on Lepasuitsu Eesti juust, Eesti juust, Edami juust ja Harmony Südamejuust. Auhinna tõi pilt nr 42.

• Tiiu Varik saab «Sakala» lumememmetoimkonnalt šokolaadikarbi Merci Finest Selection. Auhinna tõi pilt nr 9.

• Kreete Teng võitis Kivi Pagari sefiiritordi Härmatis. Auhinna tõi pilt nr 101.

• Kõik ülalnimetatud saavad lisaks «Sakala» logoga kruusi ja pastaka. Õnnitleme võitjaid ja võtame nendega ühendust, et leppida kokku auhindade kättetoimetamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles