Praostkonna sinod pidas aru Põltsamaal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta töötegija Toivo Vilumaa (paremal)
Aasta töötegija Toivo Vilumaa (paremal) Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi praostkond pidas sinodi ehk aastakoosoleku Põltsamaal, kus traditsiooni kohaselt valiti tänavune töötegija ja kiriku sõber, tehti aastast kokkuvõte ja kinnitati eelarve.


Sinod järgis teisigi tavasid. Alustuseks oli kirikus jumalateenistus ja arupidamine algas manalasse varisenud kirikutegelaste mälestamisega. Veebruaris suri Mõisaküla aukodanik Arnold Kull, kes oli ka koguduse teenimisega silma paistnud.



Aasta töötegija tiitli pälvis praostkonna sekretär ja Pauluse koguduse juhatuse esimees Toivo Vilumaa, kes sellegi sinodi kokkukutsumises ja kulgemises oli tähtis osaline: ta protokollis, vahendas puudujate sõnavõtte, andis ülevaate praostkonna eelarve täitmisest ja tutvustas uut eelarvet.



Toivo Vilumaa teenib nii praostkonna sekretärina kui Pauluse koguduse juhatuse esimehena 1992. aastast.



Kiriku sõbra tiitli pälvis kultuuriakadeemia muusikaosakond. «Kirikumuusikalise hariduse edendamise ja hea koostöö eest Viljandi praostkonna kogudustega,» sõnas praost põhjenduseks. Tänukirja ja kingituse võttis vastu muusikaosakonna juhataja Tiia Parmo.



Tiia Parmo teenib oma ametitöö kõrval Karksi kiriku organistina.



Esimesed, kes koostööst kõnelesid, olid Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots, Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Viljandi maavanem Lembit Kruuse. Samal teemal, ent eri päevakorrapunktide all jätkasid praost Marko Tiitus, peapiiskop Andres Põder ning sõna võtnud pastorid.



Peapiiskop Andres Põder tänas praostkonda tehtu eest ning soovitas enam tähelepanu pöörata diakoonia- ja sotsiaaltööle ehk inimeste toetamisele nende raskustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles