Mõisakoolidele tuleb kaks miljonit krooni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Kõpu mõisas tegutseb Kõpu kool.
Suure-Kõpu mõisas tegutseb Kõpu kool. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kultuuriministeerium kuulutas välja mõisakoolide muinsuskaitseliste uuringute ning projekteerimis- ja restaureerimistööde rahastamise taotluste konkursi.


Mõisakoolid saavad taotleda toetust mõisakompleksi kuuluvate hoonete remondi- ja restaureerimistöödeks, sisustuse restaureerimiseks, aga ka muinsuskaitselisteks uuringuteks, muinsuskaitse eritingimuste koostamiseks, projekteerimistöödeks ning projekti ehitustehniliseks ekspertiisiks.



Samuti saab esitada taotluse arendustegevuse, täpsemalt koolituste, õppepäevade ja seminaride korraldamiseks, mis on seotud muinsuskaitsealaste uuringute, projekteerimise, restaureerimise või mõisakoolide turismikeskkonna arendamisega.



Programm on ellu kutsutud selleks, et arendada endistes mõisahoonetes tegutsevad koolid ja lasteasutused paikkondlikeks haridus- ja kultuurikeskusteks ning atraktiivseteks turismisihtkohtadeks, hoolitsedes samal ajal mõisaansamblite ja neis sisalduva kultuuripärandi säilimise eest.



Kultuuriministeeriumi tänavuses eelarves on mõisakoolide korrastamiseks 2 miljonit krooni, taotlused tuleb ministeeriumile esitada 3. maiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles